Extra jobb

Finansiera ditt drömhus i Spanien med ett extra jobb
Spanien är drömmen för många. Vädret är fantastiskt och kulturen exotisk – men inte alltför exotisk. Bara så där lagom så man kan koppla av med en kall öl och njuta av solen. Framförallt till solkusten – den så kallade Costa Blanca – finns det gott om Svenskar som har sökt sig och köpt hus eller lägenhet. I nybyggda urbanisationer – hela samhällen med inflyttade Européer – bor man och har tillgång till hav, pool och oändligt med sol.
Men det är ingen billig dröm. Ett hus i Spanien, även en liten lägenhet, kostar flera hundra tusen – och det är inget man vanligtvis kan hosta fram med en normal inkomst.
För att finansiera det behöver man skaffa sig ett extra jobb, och om man jobbar extra – när ska man då ha tid att åka ner till sitt hus i Spanien?

Men idag behöver inte ett extra jobb innebära att man åker iväg till en arbetsplats och knegar. Idag kan ett extra jobb skötas vars om helst ifrån. Till och med från ett hus på Costa Blanca. Bara du har en dator med internetuppkoppling så kan du jobba extra. Det finns idag många möjligheter att jobba extra via internet. Internet och dess användningsområden växer ständigt och där skapas en helt ny arbetsmarknad som behöver arbetskraft. Du kan vara en av dem. Så när du tar ut dina 6 veckors semester åker du helt enkelt ner till Spanien och jobbar extra. Från din dator kan du sköta ditt jobb var du än befinner dig. Du kanske väljer att åka buss ner – vilket tar ett par dagar – och du kan till och med jobba extra under den tiden.

På så sätt kan du finansiera köpet av ditt drömhus i Spanien. Dock måste du vara medveten om de avigsidor det finns med att ha ett extra jobb med sådana friheter. Arbetsdisciplin är något du måste ha för att det ska fungera. Om det blir för mycket bad och för många öl kan ditt extra jobb bli lidande och du riskerar hela din dröm. Därför får du lägga upp en strategi för när du ska jobba och inte låta dig störas av alla lockelser som din tid i Spanien har med sig. Bestäm vilka arbetstider du ska ha, när och hur du ska ta paus och när du ska vara ledig. Ett tips är att förlägga ett arbetspass inomhus under siestan.